Houtsoorten

Wij werken graag met hout!

Wij hebben een passie voor hout. Daarom maken wij graag unieke en stoere meubels van eikenhout, steigerhout, Douglas hout, Iepenhout en teakhout. Hout is een natuurlijk en milieuvriendelijk product en kent oneindig veel toepassingen. Het hout dat wij gebruiken kopen wij zorgvuldig in. Voor de meubels die wij op maat maken gebruiken wij zowel nieuw als al eerder gebruikt hout. Wij gebruiken vele soorten hout om onze maatwerk meubels van te maken.

Nieuw steigerhout - 1

Nieuw steigerhout

Gebruikt steigerhout - 1

Gebruikt steigerhout

Douglashout - 1

Douglashout

Eikenhout - 1

Eikenhout

Teakhout - 1

Teakhout

Kersenhout - 1

Kersenhout

Wij gebruiken allerlei soorten hout

Wij maken steeds meer stoere eikenhouten en beukenhouten maatwerk meubels zoals zoals tafels en boomstamtafels voor binnen en buiten, badkamermeubels, keukens en bijvoorbeeld balies voor in de ontvangstruimte van een kantoor. De toepassingen zijn legio. De stoere meubels van nieuw en gebruikt steigerhout die wij nog steeds maken worden vooral voor in huis gebruikt. Soms maken wij ook nog houten meubels voor buiten van steigerhout. Deze worden dan wel voorzien van een afwerking die geschikt is voor buitengebruik.

Ook maatwerk meubels van Amsterdams Iepenhout voor zowel binnen als voor buiten behoren tot de mogelijkheden.

De op maat gemaakte meubels voor buiten zoals loungesets en tuinbanken, fietsenstallingen, tuinhuisjes, carports, veranda’s en overkappingen maken wij vooral van Douglas hout. Deze houtsoort heeft een veel langere levensduur dan steigerhout en is hierdoor veel beter bestand tegen alle weersinvloeden.

Maatwerk houten meubels van teakhout vinden ook steeds vaker hun weg naar de klant. Het teakhout dat we gebruiken is afkomstig van het dek van een oude mijnenveger, Hr. Ms.Ommen M 813, van de Nederlandse marine. Ook hebben wij een groot aantal oude dukdalven op de kop weten te tikken. Van het hout van de mijnenveger en de dukdalven maken wij unieke en stoere op maat gemaakte houten meubels van teakhout.

Waarom kiest u voor ons

  • U vraagt, wij maken …
  • 100% maatwerk
  • Handgemaakt
  • Uitstekende kwaliteit
  • Snelle levering

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 18.00
Dinsdag 9.00 tot 18.00
Woensdag 9.00 tot 18.00
Donderdag 9.00 tot 18.00
Vrijdag 9.00 tot 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten
©2008 - 2024 Stoerhout Het Gooi | Kobaltstraat 3A | 1411 AM Naarden | T: 035 - 631 39 51 | info@stoerhout-hetgooi.nl
phonepinterest-squareenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram