Douglashout

Bent u op zoek naar meubels van Douglashout?

Dan bent u bij Stoerhout Het Gooi aan het juiste adres. Wij ontwerpen en vervaardigen zelf uw meubel van Douglashout geheel op maat.

Douglas hout (Douglas / Oregon Pine) is een naaldhoutsoort die van nature en onbehandeld  een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd grenen- en/of vurenhout. Het hout is afkomstig van de Douglas spar die o.a. veel in West /Noord Europa groeit.

Douglashout voor buiten

Meubels van Douglashout zijn echte "eye catchers" in de tuin en ook erg mooi en duurzaam. Bij houten meubels kunt u denken aan een eettafel, een tuinmeubel of zelfs een hele tuinset. Douglashout geeft een robuuste uitstraling aan uw meubels. Door het duurzame karakter van Douglashout is een tuinmeubel van douglashout perfect voor in uw tuin.

Douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3-4. Het is daarom goed te gebruiken voor bijvoorbeeld overkappingen, fietsenstallingen en carports. Douglashout is een houtsoort die ook zeer geschikt is om meubels van te maken voor buitengebruik. Te denken valt bijvoorbeeld aan loungesets, tuinbanken, loungebanken of stoelen, buitentafels , buitenkeukens etcetera.

Meer nuttige informatie over Douglashout treft u aan onder de foto's.

Berging met schuifdeuren voor houtopslag

Op maat gemaakte berging voor houtopslag

Buitenkeuken voor barbecue

Op maat gemaakte houten buitenkeuken voor BBQ

Fietsberging met schuifdeuren en sedumdak

Maatwerk fietsenberging met schuifdeuren en sedumdak

Fietsenberging met 2 afsluitbare schuifdeuren

Maatwerk fietsenberging met afsluitbare schuifdeuren

Fietsenberging met afsluitbare toegangsdeur achtertuin

Maatwerk fietsenberging met toegangsdeur naar de tuin

Fietsenberging met klikoberging en houtopslag

Maatwerk fietsenstalling met houtopslag en rolcontainer ombouw

Fietsenberging met rolcontainer ombouw

Maatwerk fietsenstalling met rolcontainer ombouw

Fietsenberging met zij overstek en haardhoutopslag

Maatwerking fietsenhok met overstek en haardhoutopslag

Fietsenberging van 18 meter met afsluitbaar gedeelte

Op maat gemaakte fietsenberging met afsluitbaar gedeelte voor 25 tot 30 fietsen

Fietsenhok en klikoberging met louvre wanden

Op maat gemaakte fietsenstalling met kliko ombouw en louvre wanden

Fietsenhok met lichtdoorlatend melkwit dak

Maatwerk fietsenhok met lichtdoorlatend melkwit dak

Fietsenstalling en klikoberging met schuifdeuren - Oegst

Maatwerk fietsenberging met rolcontaineropslag en schuifdeuren

Fietsenstalling met afsluitbare berging

Op maat gemaakte fietsenstalling met afsluitbare berging

Halfronde tuinbank met bijpassende tafel

Maatwerk halfronde tuinbank met bijpassende tafel

Hoek loungebank met groene plofkussens

Maatwerk loungebank met groene kussens

1 2 3 10

Douglashout een van de hardste Europese naaldhoutsoorten

Douglashout is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten met een duurzaamheidsklasse 3 (levensduur onbehandeld 10-15 jaar). Douglashout is een harshoudende houtsoort. De hars heeft een nuttige functie voor het hout. Het zorgt er namelijk voor dat het hout extra beschermd is en hierdoor ook steeds harder wordt. Mede hierdoor heeft het onbehandeld een lange levensduur. Onbehandeld Douglashout zal in de loop der tijd mooi gaan vergrijzen.

Douglashout is een harshoudende naaldhoutsoort

Als de constructie bij warme dagen in de zon staat kan het voorkomen dat het hout op sommige plaatsen gaat “bloeden” door de hars. Dit bloeden treedt op ongeacht of het hout is afgewerkt met een verf, beits of andere afwerking. Gelukkig is de hars snel te verwijderen met een doek met terpentine. Wordt het weer koeler dan wordt de hars weer hard. Helaas kan harsuittreding niet worden voorkomen. In de loop der jaren wordt het wel steeds minder.

Douglashout is een organisch product

Douglashout is een organisch product en door de weersomstandigheden “werkt” het hout. In het najaar zet het hout uit door vocht en in de zomer krimpt het door de warmte. Bij Douglashout kan dit zorgen voor krimpscheuren die karakteristiek zijn voor deze houtsoort. De scheuren hebben geen invloed op de kwaliteit en sterkte van het hout. U kunt de krimpscheuren daarom beschouwen als een mooi natuurlijk bijproduct van het hout.

Douglashout veel gebruikt voor houtconstructies buitenshuis

Vanwege de lange levensduur en de overige positieve eigenschappen wordt Douglashout veel gebruikt voor houtconstructies buitenshuis, zoals bijvoorbeeld tuinmeubels, overkappingen, veranda’s, pergola’s, vlonders en schuttingen.

Kleur van Douglashout

Het kernhout van Douglas heeft vers meestal een licht geelrood tot geelbruine kleur die door licht en lucht op den duur “vergrijst” tot oranjeachtig / geelbruin. Met een beits kan de kleur van het hout donkerder worden gemaakt. Het is ook mogelijk het hout te impregneren en vervolgens van een transparante lak te voorzien, zodat verkleuring kan worden tegengegaan.

Het onderhoud van een Douglashouten meubel is dus minimaal. Vaak is het al genoeg om eens in de zoveel tijd het hout met een zachte borstel even schoon te vegen.

Wilt u uw Douglashouten meubel een andere kleur geven? Doordat het hout zo licht van kleur is, is het beitsen (colour wash) van de bank gemakkelijker en zal de kleur mooier uitkomen.

Andere soorten hout

Bij Stoerhout Het Gooi maken we niet alleen meubels van Douglashout. Wij ontwerpen en vervaardigen ook meubels van steigerhout, meubels van teakhout, meubels van eikenhout en meubels van vurenhout. Bent u op zoek naar een meubel van een ander houtsoort? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij werken met allerlei houtsoorten en maken gebruik van zowel nieuw als gebruikt hout. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Alle meubels van Stoerhout Het Gooi zijn uniek en worden door onszelf met de hand en op maat gemaakt. Er is daardoor geen tweede exemplaar te vinden van uw meubel. Dat maakt uw meubel net iets meer bijzonder.

Wij nemen samen de ideeën voor uw nieuwe meubel door en ontwerpen zo uw Douglashouten meubelen. U kunt andere projecten zien op onze website. U kunt ook een afspraak maken bij ons in ons in de werkplaats. U bent van harte welkom.

Waarom kiest u voor ons

  • U vraagt, wij maken …
  • 100% maatwerk
  • Handgemaakt
  • Uitstekende kwaliteit
  • Snelle levering

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 18.00
Dinsdag 9.00 tot 18.00
Woensdag 9.00 tot 18.00
Donderdag 9.00 tot 18.00
Vrijdag 9.00 tot 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten
©2008 - 2024 Stoerhout Het Gooi | Kobaltstraat 3A | 1411 AM Naarden | T: 035 - 631 39 51 | info@stoerhout-hetgooi.nl
phone pinterest-square envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram