Vurenhout

Of u nu op zoek bent naar een meubel voor binnen of buiten, vurenhout is altijd een goede keuze. Vurenhout is een van de houtsoorten die het meeste wordt gebruikt in Nederland. Vurenhout wordt voornamelijk veel gebruikt voor meubels en in de bouwindustrie, als steigerplank. Steigerhout is namelijk een andere benaming voor vurenhout.

Kleur vurenhout

Vurenhout heeft een bleke tot witachtige kleur. Wanneer het hout langdurig wordt blootgesteld aan het licht, kleurt het hout geelbruin. Wij kunnen bij het produceren van uw vurenhouten meubel het hout impregneren of beitsen. Dit gaat de verkleuring van het hout tegen. Omdat vurenhout een van de minder vette houtsoorten is, verkleurd deze veel minder snel dan andere houtsoorten.

Gebruik vurenhout

Zoals eerder genoemd kan vurenhout worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld trappen, vloeren, kozijnen, planken, tuinhuisjes en televisiemeubels.

Onderhoud vurenhout

U kunt een vurenhouten meubel zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsen. Wilt u het meubel graag in huis hebben en het meubel een kleurtje geven? Vurenhout is goed te behandelen met meubelverf of meubellak op waterbasis. Wilt u graag een industriële uitstraling geven aan het meubel? Dan kunt u ervoor kiezen om door ons het hout te laten behandelen met een washing. Dit is tegelijkertijd een extra bescherming voor uw meubel.

Komt uw vurenhouten meubel buiten te staan? Dan wilt u graag voorkomen dat er vuil en vocht in het hout trekt. Om dat tegen te gaan, moet het meubel gebeitst of goed gelakt worden.

Mochten er toch vuile plekken of krassen op het hout zijn gekomen, dan kun u gemakkelijk met een schuurpapiertje het hout heel licht opschuren.

Andere houtsoorten

Naast dat wij meubels van vurenhout en steigerhout produceren op maat, kunnen wij ook mooie meubelen van andere houtsoorten leveren. Bijvoorbeeld meubelen van douglashout, teakhout of eikenhout. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Televisiemeubel met 4 lades

Op maat gemaakt televisiemeubel

Tuinhuis in oude stijl

Op maat gemaakt houten tuinhuisje

Tuinhuis met afsluitbare deur

Op maat gemaakt tuinhuisje van vurenhout met afsluitbare deur

Hoogslaper met zwarte stalen trap

Op maat gemaakte hoogslaper met zwarte stalen trap

Klikoberging met stalen frame

Maatwerk klikoberging met stalen frame.

Tafelonderstel met kruispoten

Houten tafelonderstel met kruispoten

Waarom kiest u voor ons

  • U vraagt, wij maken …
  • 100% maatwerk
  • Handgemaakt
  • Uitstekende kwaliteit
  • Snelle levering

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 18.00
Dinsdag 9.00 tot 18.00
Woensdag 9.00 tot 18.00
Donderdag 9.00 tot 18.00
Vrijdag 9.00 tot 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten
©2008 - 2024 Stoerhout Het Gooi | Kobaltstraat 3A | 1411 AM Naarden | T: 035 - 631 39 51 | info@stoerhout-hetgooi.nl
phone pinterest-square envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram