Ons verhaal

Ons verhaal

Stoerhout Het Gooi is voortgekomen uit Steigerhout het Gooi dat al sinds 2008 een begrip is in het Gooi en ver daarbuiten voor op maat gemaakte houten meubels. Omdat we inmiddels veel meer bieden dan alleen steigerhouten meubels hebben we recent onze naam veranderd.

Wij gebruiken steeds meer andere houtsoorten voor onze meubelen. We maken tegenwoordig meer op maat gemaakte meubels voor in huis van eikenhout en beukenhout. Ook maatwerk meubels van Iepenhout voor zowel binnen als voor buiten behoren tot de mogelijkheden. De op maat gemaakte meubels voor buiten maken wij vooral van Douglashout. Deze houtsoort heeft een veel langere levensduur dan steigerhout en is hierdoor veel beter bestand tegen alle weersinvloeden. Geheel afhankelijk van de wensen van u.  De stoere meubels van steigerhout die wij nog steeds maken worden vooral voor in huis gebruikt.  Soms maken wij ook nog houten meubels voor buiten van steigerhout. Deze worden dan wel voorzien van een afwerking die geschikt is voor buitengebruik.

Maatwerk houten meubels van teakhout vinden ook steeds vaker hun weg naar de klant. Het teakhout dat we gebruiken is afkomstig van een oude mijnenveger, Hr. Ms. Ommen M 813, van de Nederlandse marine. Het schip is voor het eerst te water gelaten in 1955 en in dienst gesteld in 1956. Op 23 juli 1994 is het schip uit de sterkte afgevoerd en vervolgens ontmanteld. Een gedeelte van het dekhout (teak) van de mijnenveger hebben wij een aantal jaar geleden verkregen.  Ook hebben wij een groot aantal oude dukdalven op de kop weten te tikken. Van het hout van de mijnenveger en de dukdalven maken wij unieke en stoere op maat gemaakte houten meubels van teakhout.

Waarom kiest u voor ons

  • U vraagt, wij maken …
  • 100% maatwerk
  • Handgemaakt
  • Uitstekende kwaliteit
  • Snelle levering

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 18.00
Dinsdag 9.00 tot 18.00
Woensdag 9.00 tot 18.00
Donderdag 9.00 tot 18.00
Vrijdag 9.00 tot 18.00
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten
©2008 - 2024 Stoerhout Het Gooi | Kobaltstraat 3A | 1411 AM Naarden | T: 035 - 631 39 51 | info@stoerhout-hetgooi.nl
phone pinterest-square envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram